tisdag 3 september 2013

tre dagar i Göteborg.



I mitten av juli åkte vi ner till Helsingfors, sov en natt på hotell och åkte sedan ut till flygfältet medan huvudstaden ännu sov. Det är något visst med att vara på väg och vaken medan andra ännu är på väg hem från krogen.  Vårt mål var Sveriges västkust och Göteborg. Jag visste egentligen väldigt lite om staden och kan lova att jag blev positivt överraskad av det mesta. Vårt hotell låg mitt på Avenyn men eftersom den gatan i sig inte är så intressant var det en stor fördel att avstånden i stan är korta och du kan gå nästan överallt. 


Här kan ni se en bit av Haga. Göteborgs äldre kvarter. Massor, eller egentligen endast, fina gamla stenhus och mysiga små affärer och caféer. Det är i Hagaområdet som de flesta av Alvhems lägenheter ligger. Så hör ni till dem som brukar beundra ljusa lägenheter med sekelskifteskänsla så är det hit ni ska flytta. 



I Haga kan man t.ex. äta enorma bullar och våfflor stekta ute på gatan. Ytterst smart försäljningstrick det där. Ni kan tro att det doftade gott. 


Från Haga kan man gå vidare till de större shoppingkvarteren. Tre parallella gator med allt från H&M och Zara till  små roliga affärer som sålde papper, te eller inredning. Allt i gamla stenhus. I ändan av de här kvarteren finns Nordstan, en enorm shoppinggalleria. Inte så mycket vi inte har hemma och därför ganska ointressant enligt mig, men praktiskt om du vill ha allt samlat på ett ställe. 



Ett av de större målen med vår resa var ändå en konsert. Och inte vilken konsert som helst utan Gyllene tider. Massor med folk och väldigt blandad publik med allt från hoppande fjortisar till medelålders som kunde varenda låt utantill. På instagram skrev jag såhär En helt fantastisk konsert. Ända tills Marie Fredriksson kom med och avslutade det hela med När alla vännerna gått hem. Då blev det obeskrivligt. Hela arenan stod upp och såg ut som eldflugor med sina lysande telefoner och det var bara så himla fint. 



Förstås så åt vi också. En hel del faktiskt. Det är något jag verkligen uppskattar med min karl. Han tycker om att shoppa och han tycker om att gå på caféer och restauranger. Mycket behändigt resesällskap. På västkusten ska man förstås äta skaldjur och vi fick lära oss att det bästa är att åka ut till någon av öarna i skärgården och äta kräftor där. Det måste vi nog göra nästa gång. För kommer tillbaka, det gör vi helt säkert. .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar