torsdag 26 februari 2015

Alghero-Sardinien

I Rom fick vi då veta att flygbolaget gått i konkurs. Maximal otur kan man tycka men i slutändan fick vi fixat nya biljetter med bättre avgångstider än de första. Vårt mål efter en veckas stadssemester var alltså Alghero som ligger på Sardiniens västkust. Flygresan från Rom tog under en timme men det var som att landa i en helt annan värld. I fem dagar gjorde vi inget annat än gick av och an till stranden, funderade på var vi skulle äta middag och slappade. Helt obeskrivligt skönt.


Alghero är en gammal hamnstad och miljön liknade den stad där Pippis pappa sitter fången i Pippi på de sju haven. Smala gränder, massor med restauranger och en mur som gick runt hela gamla stan.

Varje dag gick vi till en strand i närheten. Turkosblått vatten, vit sand och en skyddande talldunge för de mer solkänsliga. Otroligt fint.



En dag var vi faktiskt lite aktiva och åkte på en båttur ut till ett par grottor som fanns i närheten. Vi gick aldrig in i själva grottan men utanpå själva berget kunde kan man klättra upp längs smala trappor. Högt och vackert men allra skönast var båtresan dit.





Vårt hotell låg precis mellan stranden och gamla stan och läget var perfekt. Då var vi liksom tvungna att gå lite ibland också. Dessutom kunde man äta frukost på terrassen och bada på taket. 

Sardinien är absolut en plats jag vill åka till igen och då kunde man kanske hyra bil för att se sig omkring lite mera. Den här resans mål var däremot att göra så lite som möjligt och det lyckades  riktigt bra. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar